Συστατικά
- 200 γρ. Alpiland Gouda Καπνιστό Κοπής, τριμμένο
- 390 ml νερό
- 590 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 125 γρ. μαγειρική σόδα
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κρόκους αυγού
- 5 γρ. αλάτι
- 10 γρ. ζάχαρη
Μέθοδος εκτέλεσης
Στον κάδο του μίξερ τοποθετήστε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε για 3-4 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και ζυμώστε με τον γάντζο. Το ζυμάρι πρέπει να είναι κολλώδες.
Μεταφέρετε το ζυμάρι σε ένα μπολ που έχετε λαδώσει. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει.
Χωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και πλάστε σε 8 πρέτσελ.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε μπόλικο νερό. Αφού βράσει, ρίξτε τη σόδα και βουτήξτε τα πρέτσελ για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Αλείψτε τα με τον κρόκο και πασπαλίστε με Alpiland Gouda Καπνιστό τριμμένο.
Ψήστε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Απολαύστε τα πρέτσελ!

