Header Image Knusprige Weihnachtsente
16/10/2025
Δύσκολη
6 Μερίδες

Knusprige Weihnachtsente

0
(0)
Συνταγή Knusprige Weihnachtsente
Σεφ: Ιάκωβος Απέργης
180'
Χρόνος Προετοιμασίας
0'
Χρόνος Μαγειρέματος
180'
Συνολικός Χρόνος
890
Θερμίδες (Kcal)/μερίδα

Συστατικά

  • 1 πάπια, 3 κιλά περίπου
  • 4 μήλα κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 5-6 κλωνάρια θυμάρι
  • 5-6 κλωνάρια μαντζουράνα
  • 2 γαρίφαλα
  • 3 κόκκους κάρδαμο
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 5 γρ. μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 10 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 3 κοτσάνια σέλερι σε μικρά κυβάκια
  • 3 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 10 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 γρ. μπούκοβο
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 4-5 κόκκους πιπέρι
  • 15 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. βαλσάμικο ξίδι
  • 10 γρ. κορν φλάουερ
  • 200 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 20 γρ. μέλι
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος εκτέλεσης

Εκτέλεση για την πάπια

Πλύντε και σκουπίστε με απορροφητικό χαρτί την πάπια. Αφαιρέστε τις άκρες από τις φτερούγες, τον λαιμό και το πίσω λιπαρό τμήμα της. Αλατοπιπερώστε.

Σε μια μπασίνα ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίστε την πάπια με τα υλικά και δέστε τη με σπάγκο μαγειρικής.

Τοποθετήστε την πάπια σε ένα ταψί, μαζί με τη γέμιση που έχει περισσέψει.

Προσθέστε ελαφρώς αλατισμένο νερό στο ταψί, περίπου στο 1/4.

Ψήστε για 2 ώρες στους 180°C και κόψτε την πάπια σε μερίδες.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το σπορέλαιο να ζεσταθεί και προσθέστε τα λαχανικά να σοταριστούν.

Αφού μαλακώσουν, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας να σοταριστεί και αυτός.

Σβήστε με το κρασί και προσθέστε τα μπαχαρικά, το βαλσάμικο και τη σόγια. Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.

Σουρώστε τη σάλτσα.

Διαλύστε σε λίγο νερό το κορν φλάουερ και προσθέστε το στη σάλτσα ώστε να δέσει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση για τον πουρέ γλυκοπατάτας

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξτε τις γλυκοπατάτες, το μέλι και το μοσχοκάρυδο. Σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, αφήστε να πάρει μια βράση, έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Πολτοποιήστε με ένα ραβδομπλέντερ.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο και ανακατέψτε.

Τέλος, προσθέστε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί.

Σερβίρετε την πάπια με τον πουρέ και περιχύστε με τη σάλτσα.

Απολαύστε την Knusprige Weihnachtsente!

 

Βαθμολόγησε την συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Μάθε για τα προϊόντα της συνταγής

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.