
Συστατικά
- 450 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 8 μελιτζάνες τσακώνικες
- 180 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 100 γρ. χυμό ντομάτας
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 20 γρ. πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 200 γρ. ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέστε λίγο αλάτι και βάλτε τις τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος και χαραγμένες. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αποσύρετε και αφήστε τις να στραγγίσουν καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξτε τα κρεμμύδια να σοταριστούν. Μετά προσθέστε την ντομάτα, τον πελτέ και τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, και τον μαϊντανό και σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα ταψί στρώστε τις μελιτζάνες, τοποθετήστε τη μισή ποσότητα από το Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο, προσθέστε τη σάλτσα και τέλος το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κεφαλοτύρι.
Απολαύστε τις τσακώνικες μελιτζάνες με ντομάτα και κεφαλοτύρι!