60'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος60'
Συνολικός Χρόνος580
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 200 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κιλό κάστανα βρασμένα
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πατάτα
- 1 καρότο
- 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1,5 λίτρο ζωμό κότας
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κρουτόν
- 100 γρ. κουκουνάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέστε τα κάστανα, τα κρεμμύδια, την πατάτα, το καρότο, το τζίντζερ και τον αστεροειδή γλυκάνισο να σοταριστούν.
Σβήστε με τον ζωμό κότας και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε να βράσει για περίπου 30-35 λεπτά. Αφαιρέστε τον αστεροειδή γλυκάνισο και πολτοποιήστε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρετε με το σοταρισμένο μπέικον, τα κρουτόν και το κουκουνάρι.
Απολαύστε τη σούπα κάστανο!

