Συστατικά
- 250 γρ. Alpiland Emmental κοπής σε κυβάκια
- 2 κιλά χοιρινό λαιμό για ρολό
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
- 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. μουστάρδα
- 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ. Alpiland Cottage Cheese
- 8-10 βολβούς παντζαριού βρασμένους
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 150 γρ. καρύδια
- 20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 10 γρ. ξίδι
Μέθοδος εκτέλεσης
Εκτέλεση για το ρολό
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το λευκό κρασί και ανακατέψτε.
Πάρτε το χοιρινό, αλατοπιπερώστε το και βάλτε το μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα. Ιδανικά, αφήστε το 1-2 ώρες στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί.
Ανοίξτε το χοιρινό στον πάγκο εργασίας σας και τοποθετήστε το μπέικον, τις πιπεριές και το Alpiland Emmental κοπής. Τυλίξτε το χοιρινό και δέστε το με σπάγκο μαγειρικής.
Στρώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μια λαδόκολλα και κλείστε το ρολό.
Ψήστε στον φούρνο για 2 ώρες στους 180°C και στη συνέχεια ανοίξτε το περιτύλιγμα, ώστε να ξεροψηθεί, για περίπου 20 λεπτά ακόμα
Εκτέλεση για τον πουρέ
Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε τα παντζάρια, το Alpiland Cottage Cheese, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Σερβίρετε στο πιάτο μια μερίδα και πασπαλίστε με χοντροκομμένο καρύδι.
Δίπλα, τοποθετήστε τη μερίδα του χοιρινού.
Απολαύστε το ρολό χοιρινό με πουρέ παντζάρι!


