Header Image Ριζότο με κρόκο Κοζάνης
16/10/2025
Μέτρια
4 Μερίδες

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

0
(0)
Συνταγή ριζότο με κρόκο Κοζάνης
Σεφ: Ιάκωβος Απέργης
60'
Χρόνος Προετοιμασίας
0'
Χρόνος Μαγειρέματος
60'
Συνολικός Χρόνος
560
Θερμίδες (Kcal)/μερίδα

Συστατικά

  • 200 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γρ. ρύζι arborio
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών διαλυμένους σε 900 ml βραστό νερό
  • 15 γρ. κρόκο Κοζάνης

Μέθοδος εκτέλεσης

Μουλιάστε τους στήμονες του κρόκου Κοζάνης μέσα σε λίγο νερό, το οποίο θα προσθέσετε αργότερα μέσα στο ριζότο.

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι. Ανακατέψτε το καλά για 4-5 λεπτά και ρίξτε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών μέχρι να τον απορροφήσει το ρύζι.

Προσθέστε τους μουλιασμένους στήμονες του κρόκου μαζί με το νερό και το Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο. Ανακατέψτε.

Σερβίρετε και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

Απολαύστε το ριζότο με κρόκο Κοζάνης!

Βαθμολόγησε την συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Μάθε για τα προϊόντα της συνταγής

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.