60'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος60'
Συνολικός Χρόνος560
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 200 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 300 γρ. ρύζι arborio
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κύβους λαχανικών διαλυμένους σε 900 ml βραστό νερό
- 15 γρ. κρόκο Κοζάνης
Μέθοδος εκτέλεσης
Μουλιάστε τους στήμονες του κρόκου Κοζάνης μέσα σε λίγο νερό, το οποίο θα προσθέσετε αργότερα μέσα στο ριζότο.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι. Ανακατέψτε το καλά για 4-5 λεπτά και ρίξτε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών μέχρι να τον απορροφήσει το ρύζι.
Προσθέστε τους μουλιασμένους στήμονες του κρόκου μαζί με το νερό και το Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο. Ανακατέψτε.
Σερβίρετε και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Απολαύστε το ριζότο με κρόκο Κοζάνης!

