Συστατικά
- 200 γρ. Alpiland φρέσκια Mozzarella
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 2 αυγά
- 30 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 100 γρ. μπράντι
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 10 γρ. μοσχοκάρυδο
- 10 γρ. κανέλλα
- 5 γρ. σκόνη τζίντζερ
- 30 γρ. κακάο
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. ζάχαρη
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε έναν πολυκόπτη τοποθετήστε τα μπισκότα, τα 50 γρ. ζάχαρη, το κακάο, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη και αδειάστε τα σε μια μπασίνα.
Περιχύστε τη σκόνη του μπισκότου με το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Στρώστε το μίγμα σε μια ταρτιέρα. Προαιρετικά μπορείτε να το ψήσετε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, καλύψτε με νερό και βάλτε το να βράσει μέχρι να φτάσει τους 120°C (χρησιμοποιήστε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).
Έπειτα ρίξτε το μίγμα στον κάδο του μίξερ. Προσθέστε τις μαλακωμένες ζελατίνες, το μπράντι, τον πουρέ κολοκύθας και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Γεμίστε την τάρτα και μεταφέρετε στο ψυγείο να παγώσει.
Τέλος, με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ, χτυπήστε την Alpiland φρέσκια Mozzarella και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίστε με ροζέτες την τάρτα.
Απολαύστε την πάστα φλώρα με μους κολοκύθας!

