Συστατικά
- 200 γρ. Alpiland Cheese Mix
- 500 γρ. πατάτες
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. φρέσκο γάλα
- 400 γρ. οσομπούκο (φέτες από μοσχαρίσιο κότσι)
- 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 150 γρ. ξινόμαυρο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- Μπαχάρι
- Δαφνόφυλλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
Μέθοδος εκτέλεσης
Εκτέλεση για τον πουρέ πατάτας
Πλύντε τις πατάτες και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τις να κρυώσουν ώστε να μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και λιώστε τις με ένα πιρούνι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα με το βούτυρο και περιχύστε τις πατάτες.
Προσθέστε το Alpiland Cheese Mix και με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ομογενοποιήστε τον πουρέ.
Εκτέλεση για το οσομπούκο
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το οσομπούκο πολύ καλά, από όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε το οσομπούκο και συνεχίστε στην ίδια κατσαρόλα προσθέτοντας τα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά καλά. Σβήστε με το ξινόμαυρο, αφήστε να εξατμιστεί και προσθέστε τα μπαχαρικά.
Βάλτε πάλι το οσομπούκο στην κατσαρόλα και προσθέστε ζεστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση σκεπάστε και αφήστε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.
Τέλος προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
Απολαύστε το οσομπούκο με τον πουρέ πατάτας!

