180'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος180'
Συνολικός Χρόνος720
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 300 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι κοπής σε κύβους
- 1,5 κιλό κατσίκι Ελασσόνας σε μερίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 γλυκοπατάτα, κομμένη κυδωνάτη
- 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Φρέσκο θυμάρι
- Φρέσκια ρίγανη
- Φρέσκο δενδρολίβανο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μια μπασίνα προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να μαριναριστούν καλά.
Στον πάγκο της κουζίνας στρώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μια λαδόκολλα, ώστε να χωράνε 1-2 μερίδες. Κλείστε καλά.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ποσότητα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 1 ώρα.
Έπειτα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήστε για 2 ώρες ακόμη.
Απολαύστε το κατσικάκι Ελασσόνας στη λαδόκολλα!

