60'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος60'
Συνολικός Χρόνος460
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 300 γρ. Alpiland Σαγανάκι
- 1,5 κιλό γαρίδες (καθαρισμένες)
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
- 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ. λικέρ μαστίχας
- 5 γρ. σκόνη μαστίχας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Προσθέστε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για να σοταριστούν ελαφρά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1-1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Σβήστε με το λικέρ μαστίχας και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ και τη σκόνη μαστίχας. Βράστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέστε το Alpiland Σαγανάκι σε κύβους.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Απολαύστε τις γαρίδες σαγανάκι με μαστίχα!

